WAUW! 2018 sikke et √•rūüéČ

2018 har i sandhed været mit bedste, vildeste og mest kærlighedsfyldte år nogensinde.

Nedenst√•ende har jeg skrevet lidt om nogle af h√łjdepunkterne, og hvis du har lyst til at l√¶se blogindl√¶gget fra et specifikt h√łjdepunkt, s√• har jeg da linket til dem, s√• du nemt kan finde dem. Selv takūüėČ

Januar

Jeg tr√•dte ind i 2018 i en kodyl brandert, faktisk blev det min f√łrste og eneste i dette √•r. Den 5. januar blev jeg insemineret for 2. gang. Ventetiden efter var ulidelig, og da testen 15 dage senere var negativ, begyndte jeg at miste modet. 31. januar fik jeg min 3. inseminering, og med lidt ny “hj√¶lp”, genfandt jeg h√•bet, og m√•ske skulle 3. gang vise sig at v√¶re lykkens gang. Det kan du l√¶se med om her. Heldigvis kunne jeg se frem til en sk√łn februar m√•ned.

Februar

Februar startede p√• bedste vis, med en sommerhustur med mine 4 yndlings damer. Det var rart at komme lidt v√¶k og f√• tankerne omkring min sidste inseminering lidt p√• afstand. Efter nogle sk√łnne dage, skulle jeg atter pakke kufferten, for d. 6. februar rejste jeg til Thailand for at bes√łge min moster. En ferie der virkelig var tiltr√¶ngt. Mine tanker havde p√• dav√¶rende tidspunkt stort set ikke handlet om andet end fertilitetabehandling, siden jeg var hos fertilitetsklinikken for f√łrste gang, tilbage d. 9. oktober 2017.

Det var en dejlig ferie, og pludselig gik den fra blot at v√¶re en dejlig ferie, til at v√¶re en helt igennem uforglemmelig ferie. D. 15. februar viste graviditetstesten nemlig positiv. Og med √©t var min verden forandret. Jeg kom hjem fra ferie, og skulle nu fort√¶lle mine for√¶ldre den gode nyhed. En blanding af sp√¶ndt og nerv√łs, for mine for√¶ldre vidste ikke engang, at jeg var startet i fertilitetsbehandling. De blev heldigvis v√¶ldig glade, og deres k√¶rlighed til min mave voksede i s√• fin takt med, at min mave ogs√• voksede sig stor og rund. Vil du l√¶se lidt mere om, da testen viste sig at v√¶re positiv, kan du g√łre det her.

Marts

Den 6. marts skulle jeg ind for sidste gang p√• fertilitetsklinikken. Her skulle jeg scannes og forh√•bentlig se de f√łrste hjerteblink. N√łj hvor var jeg nerv√łs! Jeg kunne jo intet m√¶rke, fordi det var s√• tidligt i graviditeten, s√• jeg frygtede naturligvis det v√¶rste. Heldigvis var mit lille str√• helt perfekt, og det lillebitte hjerte hamrede der ud af. Mit eget hjerte var solgt p√• stedet, og endelig kunne jeg selv lade k√¶rligheden og troen p√• mit lille str√• inde i maven vokse. Vil du l√¶se mere om min oplevelse ved f√łrste hjerteblink, kan du l√¶se med her.

April

Det var en m√¶rkelig tid, der i starten af graviditeten. Jeg vidste jo der var noget der inde, som voksede, men alligevel turde jeg ikke v√¶re rigtig lykkelig. Med nakkefoldscanningen forude, var der mange bange tanker. S√• det var selvf√łlgelig en k√¶mpe lettelse, da scanningen d. 16. april viste, at mit lille str√• var helt som det skulle v√¶re. Og oven i k√łbet med super flotte tal, min alder taget i betragtning. Hold nu k√¶ft hvor blev jeg glad. Min veninde Tine og jeg selv f√¶ldede da ogs√• en enkelt t√•re eller to, da den lille fis m√łffede rundt p√• sk√¶rmen foran os.

Den gl√¶delige nyhed blev fejret med, at vi tog i Fields, og jeg k√łbte den aller f√łrste ting, en cardigan til Lille Str√•. Jeg havde nemlig ikke turde k√łbe noget f√łr. S√• den lille fine cardigan blev ligesom beviset for, at jeg nu endelig troede oprigtig p√• det. Et par dage efter fortalte jeg om de lykkelige omst√¶ndigheder p√• mit arbejde. Og min graviditet var nu officiel. Hvis du har lyst til at l√¶se lidt mere om scanningen og offentligg√łrelsen, kan du g√łre det her.

Maj

Jeg havde den bedste graviditet, kun med en smule kvalme i meget kort tid, og ellers ingen andre komplikationer. Det var i sandhed en sk√łn tid.

I maj skulle min svigerinde og jeg en forlænget weekend til Rom, hvilket jeg glædede mig meget til. Og det var som om, at samme morgen vi skulle afsted, så poppede min lille gravidmave ud. Så den blev flashet godt og grundigt i Roms gader.

Sidst i maj betalte jeg for en privat k√łnsscanning. Du kan l√¶se mere om, da jeg fandt ud af, at Lille Str√• var en pige her. 

Juni

Hahaha Okay, nu hvor jeg sidder og kigger tilbage, kan jeg da godt se, at min graviditet ikke var helt uden ubehagligheder! ūüôąūüėā Hvis ikke du er sart, s√• kan du l√¶se med her. Og jeg kan godt afsl√łre, at det helt sikkert ikke forsvandt s√• hurtigt, som jeg troede det ville, da jeg skrev indl√¶gget. Det var i sandhed en ganske frygtelig oplevelse, som jeg dog kan se tilbage p√• og grine h√łjlydt af nu.

Juli

En ting er at min Vilda selvf√łlgelig kom til verden i 2018, men vi vil sikkert alle sammen huske tilbage p√• 2018, som √•ret med den vildeste sommer. Ja den startede faktisk allerede i maj m√•ned imens jeg var i Rom, og den sluttede vel egentlig f√łrst omkring 1. oktober. Det var sk√ł√ł√ł√ł√ł√łnt, men hold nu k√¶ft, hvor var det varmt at rende rundt med min store tykke mave. Til geng√¶ld var det fedt, at jeg kunne tr√¶kke i diverse sommerkjoler, som viste maven s√• fint. Og jeg f√łlte mig faktisk ret graviditetsl√¶kker, hele vejen igennem min graviditet.

I juli skulle jeg i √łvrigt til min aller f√łrste jordemodersamtale, det kan du l√¶se lidt om her.

August

Min mave voksede og voksede og var efterhånden temmelig stor. Og når man som jeg, allerede var lidt af en tyksak inden jeg blev gravid. Så skulle jeg altså en tur på hospitalet og have lavet en Glukosebelastningtest, for at tjekke, at jeg ikke havde udviklet graviditetsdiabetes. Du kan læse mere om hvordan testen gik her.

September

Jubiii endelig kom måneden, hvor jeg kunne gå på barsel. Men desværre startede den en smule trist. Udmelding om masse-fyringer på mit arbejde, min moster på hospitalet og mine forældres hund, der pludselig havde voldsomme smerter. Det kan du læse med om her.

Oktober

Den vildeste oplevelse til dato, skete en smuk efter√•rsdag i oktober. Mit livs k√¶rlighed – Min Vilda kom til verden, og jeg blev MOR!‚̧ԳŹ Med en terminsdato der sagde d. 23., veer der startede d. 22. og endelig Vildas f√łdsel d. 24. Alt det, og meget meget mere kan du l√¶se med om i f√łrste del og anden del af min f√łdselsberetning.

November

I november lærte jeg mit lille nye menneske at kende. Og vi fik en overraskende god start på vores lille liv sammen. Vilda var og er stadig rigtig god ved mig. Hun er en nem lille bassepige som stortrives. Da Vilda var tre-fire uger gammel, fik vi dog problemer med amningen, som du kan læse om her. Det har resulteret i, at Vilda nu er flaskebarn, hvilket både hun og jeg, er rigtig glade for nu. Jeg skulle dog lige sluge den, og det skrev jeg lidt om her.

December

December m√•ned har v√¶ret sk√łn. Selvom jeg er alenemor, s√• har Vilda og jeg ikke haft mange dage alene, siden hun blev f√łdt. Vi har enten bes√łg, eller vi er selv ude p√• bes√łg dagligt. Nogle dage blot et par timer, men vi har sj√¶ldent en hel dag for os selv. Vi l√¶rer stadig hinanden bedre at kende, og Vilda udvikler sig dag for dag. ALT for hurtigt, hvis du sp√łrger mig! Hvor blev min lille baby af?! Jeg elsker at bruge al min tid sammen med Vilda.

Og derfor var det ogs√• perfekt, da vi her i december modtog et medlemskab til B√łrn i byen. (sponsoreret) Vi har allerede v√¶ret til en workshop om barselstr√¶ning, som du kan l√¶se om her. Og jeg gl√¶der mig til at komme ud og f√• en masse oplevelser med hende i l√łbet af 2019.

Nytårsaften

Nyt√•rsaften i √•r st√•r i temlig stor kontrast til sidste √•rs nyt√•rsaften. Sidste √•r havde jeg som tidligere skrevet, en k√¶mpe brandert, jeg festede til den lyse morgen, kom hjem kl. 7, fik herre-bes√łg, og v√•gnede op om eftermiddagen og kunne d√•rligt huske, hvordan jeg var kommet ind i 2018. I √•r s√• det en del anderledes ud. Jeg orkede ikke rigtig noget, og havde aller mest lyst til bare at hygge med Vilda og kysse og kramme p√• hende.

Derfor blev vi hjemme, trak i vores aller fineste pyjamaser, spiste sushi, drak lyser√łde bobler, og hyggede p√• sofaen med nyt√•rs-tv. Vilda havde ikke sovet s√• meget om eftermiddagen, s√• hun var d√łdtr√¶t, og faldt allerede i s√łvn kl. 21. Jeg selv s√• lige en film f√¶rdig, og kl. 21.50 smuttede jeg ind i seng og puttede mig t√¶t ind til Vilda, og holdt hendes lille h√•nd, imens det bragede l√łs fra fyrv√¶rkeriet uden for. Gud hvor jeg i√łvrigt ELSKER at holde den lille h√•nd! Om jeg begriber hvordan den lille fis kunne sove fra al den larm. Det var allerede voldsomt da jeg smuttede i seng, og det gik da fuldst√¶ndigt amok, da klokken slog tolv. Hvilket jeg selv v√•gnede af, men den lille, hun sov nu bare fra det hele, og v√¶kkede mig f√łrst kl. 3 i nat. Og i stedet for at komme hjem kl. 7, S√• er Vilda og jeg st√•et friske op kl. 7, helt uden t√łmmerm√¶nd eller moralske skrupler. Selvom jeg virkelig elsker en god fest, s√• kunne jeg ikke have haft en meget bedre nyt√•rsaften i √•r. Den var lige som den skulle v√¶re.

Vilda er det st√łrste der er sket for mig nogensinde. T√¶nk at k√¶rlighed kan f√łles S√• stort, til et v√¶sen der er S√• lille‚̧ԳŹ

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.