Glukosebelastning test😝

I dag var jeg indkaldt til en Glukosebelastning test. Når man som jeg havde et lidt højt BMI tal, da jeg gik ind i graviditeten, så vil hospitalet gerne holde øje med, om jeg udvikler graviditetsdiabetes også kaldet graviditetssukkersyge. BMI tallet skal være 27 eller over, for at man bliver kaldt ind, og mit var vidst nok på 27,1 💁🏻‍♀️

Hvis det er noget man udvikler skulle det heldigvis kun være midlertidigt, altså kun imens man er gravid. Symptomerne skulle minde om diabetes type 2, og man behandler det på samme måde med sund kost og motion, og i enkelte tilfælde kan man risikere at skulle have insulin💉

Testen varede i ca. 2,5 time, og jeg skulle møde op fastende fra kl. 22 dagen før.
Jeg mødte på Amager Hospital kl. 8 i morges, og blev vist ind i et rum med flere lænestole, her skulle jeg tage plads og sidde og slappe lidt af. Der kom også 5 andre gravide damer, der skulle testes samtidig, det var nu meget hyggeligt, at jeg ikke skulle sidde der helt alene.

Efter vi havde siddet og slappet af et stykke tid, kom sygeplejersken ind. Hun forklarede om testen og så gav hun os en flaske med Glukose væske.

Jeg var en smule spændt på, hvordan det smagte, for jeg havde hørt rygter om, at det skulle være ret slemt, meget meget sødt og tyktflydende😝 Og nej det smagte da bestemt ikke godt, men det var altså overhovedet ikke slemt, jeg frygtede nok også mest konsistensen, men det var altså ikke tykkere end saftevand, så 1-2-3 store slurke og så var den drukket! Så fik vi et glas vand at skylde efter med, og så skulle vi ellers forholde os i ro i de næste 2 timer uden at falde i søvn. Længe leve smartphones og Ipads for hvad skulle 6 gravide kvinder dog have til fælles at snakke om 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Da de 2 timer var gået kom sygeplejersken ind, så skulle vi have målt vores blodsukker via en prik-test i fingerspidsen. Det var hurtigt overstået og tallet blev målt med det samme. Hvis tallet er 9 eller over, har man graviditetsdiabetes, men mit var heldigvis kun på 6,3, så alt er godt og jeg kunne tage hjem med ro i sindet😃

Det fejrer jeg squ da lige med lidt Marabou 😋😄

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.