1. Jordemoder samtale 🌸

I dag gik jeg ind i 3. trimester og i dag havde jeg min første jordemoder samtale. Det er en smule sent i graviditeten, men sådan er det desværre, når man som jeg bor i København og hører til Amager/Hvidovre Hospital. Det er på ingen måde optimalt, og egentlig heller ikke særlig fair, at der er så stor forskel på dette afhængig af, hvor du bor i landet! 🤷🏻‍♀️

Heldigvis har jeg personligt ikke haft det store behov for at snakke med en jordemoder. Min graviditet er jo gået temmelig easy-peasy. Flere veninder har født i år, en har termin om en lille uge, og resten af venindeflokken har født på skift igennem de sidste år, så netværket af nybagte mødre af stort, og de har været en kæmpe hjælp hele vejen, når jeg har haft spørgsmål 🤗

Alligevel var jeg da ret spændt på at møde min jordemoder, og på at høre om alt var fint med Lille strås udvikling.

Jeg mødte over på Amager Hospital kl. 8.30 i morges, lavede min urinprøve,

som man jo skal og den var helt fino. 5 min. efter blev jeg kaldt ind. Jordemoderen var rigtig flink, men det var ikke hende, som jeg skal gå hos fremover, for hun er åbenbart på Grønland pt.

Vi havde en god snak om hele min graviditet og insemineringsforløb. Vi hørte hjertelyd – det bliver jeg altså bare aldrig træt af at høre 😍 og hun målte min mave og vurderede Lille strå til at veje ca. 1.500 gr. Først fik jeg lidt af et chok, for mine Apps jeg følger, siger hun burde veje omkring 1.200 gr., så blev helt nervøs for, om jeg var ved at lave en kæmpe baby, men jordemoderen grinede og sagde, at det skulle jeg bestemt ikke være urolig for, for Lille strå holdt sig altså rigtig fint inde for normalen, bare i den lidt “gode” ende🤗
Hun vejede mig ikke, hvilket egentlig overraskede mig, men det passede mig helt fint. Jeg havde nemlig selv vejet mig tidligere på morgenen, og jeg kan altså bedst lide at gøre det selv. Ikke fordi jeg vil snyde eller sådan noget, men fordi det bare stadig sidder så dybt i mig, at det er super grænseoverskridende for mig, at andre skal se min vægt, og når jeg selv gør det, ved jeg også, at det bliver gjort på samme tidspunkt, inden jeg har indtaget mad og drikke, og med samme mængde tøj osv. Så får jeg et mere korrekt billede af min vægt, i hvert fald i min lille verden.😉 Anyway, vægten sagde, at jeg nu i alt har taget 12,2 kg på. Jo jo det er da en del, når man tænker på, at jeg stadig har små 3 måneder til termin, men jeg er nu egentlig fint tilfreds. Med min fortid i vægtsvingninger var jeg nemlig sikker på, at jeg meget hurtigt ville blive en kæmpe hval, så jeg synes faktisk ikke, at det er så slemt. Jeg nævnte det alligevel for jordemoderen, for at høre hvad hun mente, men hun synes nu heller ikke, at det var kritisk. Dog opfordrede hun mig til at passe lidt på de næste par måneder, da en vægtstigning på under 20 kg. ville være at foretrække.☺️

Hun fortalte mig også lidt om muligheden for besøg af sundhedsplejersken, og så foreslog hun, at jeg måske allerede nu tog kontakt til hende, for at informere om min status som solomor og evt. muligheden for at komme i en mødregruppe med andre solomødre, hvis der måske er nogen andre i området. iiiihh det håber jeg virkelig, tror måske, at vi kan stå med lidt andre problematikker, og så er det jo bare rart måske at kunne følges med nogle ligesindede, så det vil jeg klart følge op på 🤗

Alt i alt var det et rigtig fint besøg hos jordemoderen, og jeg er bare så glad og lykkelig over, at Lille strå trives inde i min mave, og at hendes udvikling er helt som den skal være 💕

4 comments / Add your comment below

 1. Ej, det er lidt vildt at du først er kommet til jordemoderen SÅ sent!!?? Da jeg gik ind i 3. trimester, tror jeg at jeg havde været der 2-3 gange (Rigshospitalet), men altså, min graviditet var heller ikke så easy-peasy 💩😅.
  Dejligt at alt ellers forløber godt, jeg synes det er lidt spændende, at du sådan skal være solomor 😊

  1. Hej Louise
   Ja det er ret vildt. Men altså heldigvis har jeg jo ikke rigtig haft et behov for samtaler. Men det er der jo nok andre der har, og så er det bare ikke optimalt! Men jeg tænker også mere stakkels jordemødre, de må da heller ikke føle, at deres arbejde er helt fyldestgørende. De må virkelig have nogle stramme vagter! 🙄
   Øv at graviditeten ikke gik så nemt for dig, håber dog det endte lykkeligt 🤗💕
   Ja det synes jeg faktisk også selv det er, og en smule skræmmende også😄☺️

   ❤️

 2. Jeg er også solomor, og jeg vil klart anbefale en mødregruppe med solomødre. Jeg ventede 3 mdr på min gruppe, men det var klart ventetiden værd. Vi er 8, og babyerne har en aldersforskel på op til 3 mdr. Det gør også, at det har været umuligt at sammenligne dem. Så det har heller ikke fyldt om hvem der er hvor langt og hvilke babyer, der nu kan hvad 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.