Et testamente til Vilda

Jeg fik muligvis ikke den helt store tudetur, efter jeg havde født Vilda, som mange ellers får et par dage efter fødslen. Til gengæld kom det et par uger senere, at jeg pludselig ud af det blå kunne sidde og hulke hende lige ned i hovedet, når vi var alene og jeg sad og så på hende. Det var tanker om, hvor bange jeg var for, at der skulle ske hende noget, der satte det i gang. Men en gang imellem, var det også tanker om, hvad der skulle ske med hende, hvis der nu skete mig selv noget. Hvad ville der så ske med min lille pige?! Vilda har jo ikke en far der kan tage over, hvis der en dag bliver brug for dette.

Personligt er jeg typen der har rimelig godt styr på mange af de fornuftige valg man kan tage for at sikre sig i livet. Jeg er medlem af en fagforening og a-kasse, jeg har alle de rigtige forsikringer, jeg sparer op til pension, jeg er tilmeldt mig Sygeforsikringen “Danmark”, jeg har taget stilling til at være organdonor osv. Så da jeg blev gravid, faldt det mig også meget naturligt at tænke, at jeg skulle få lavet et testamente.

Men graviditeten gik, Vilda blev født og jeg glemte alt om det.

Så en dag tikkede der en mail ind fra Momsterteamet. De tilbød mig at være med i en kampagne for at teste en testamenterådgiver. Jeg blev så glad og takkede selvfølgelig ja med det samme.
Mødet med testamenterådgiveren Henriette blev hurtigt sat i stand, og det fik selvfølgelig sat en masse tanker i gang. For hvem vil jeg egentlig give myndigheden over Vilda til, hvis jeg pludselig ikke er her mere? Og hvad skal der ske med økonomien til hende?

Valget var egentlig ikke så svært for mig. Min storebror som jeg har et meget tæt forhold med, er klart mit første valg, men jeg var jo nødt til at spørge ham først. Så vi fik os en god snak, og han blev heldigvis meget glad og stolt over, at jeg valgte ham. Og han sagde, at selvfølgelig skulle Vilda blive i familien. Det er en virkelig underlig snak at tage, for i princippet er jeg jo nærmest sikker på, at det ikke bliver nødvendigt. For jeg har da selvfølgelig tænkt mig at leve i 100 år, og se min lille datter vokse op og blive en smuk ung kvinde en dag. I mit hoved skal jeg jo være der for hende ALTID, både igennem kærestesorger, når hun tager sin uddannelse, når hun måske skal giftes, og jeg vil da også gerne opleve at blive mormor en dag.

Et hyggeligt møde

Mødet med Henriette gik så godt. Vi havde aftalt, at hun kom hjem til mig, for det er rart at være i sine egne trygge rammer, når man skal tale om noget så penibelt som døden. Henriette er en super sød ung dame på nogenlunde min egen alder. Jeg kunne virkelig mærke på hende, at hun brænder for at hjælpe folk, og det var tydeligt at høre, at hun vidste hvad hun snakkede om. Alt blev forklaret grundigt, og var der noget jeg ikke forstod, blevet det så fint skåret ud i pap og tegnet små tegninger, så selv tumpen her også kunne følge med. Vi havde en virkelig god snak, og der kom også spørgsmål op, som jeg end ikke selv havde tænkt på. Og selvom vores snak handlede om min egen død, så var der stadig plads til masser af grin, måske fordi det virker så fjernt og vanvittigt på en og samme tid at tale om.

Henriette vil så gerne have folk til at forstå vigtigheden af at lave et testamente, og hun vil især gerne fange den lidt yngre generation, og derfor kan du lige netop nu, få 20% rabat ved brug af koden Line20 hos testamenteraadgivning.dk – Så der er ingen undskyldning for ikke at få det gjort.

Jeg er så ovenud lykkelig for, at jeg har fået lavet testamentet, som jo i bund og grund er til Vilda. For det har givet mig så meget sindsro, og nu er jeg helt tryg ved, at hendes fremtid er sikret uanset, hvad der måtte ske.

Specielt lige nu, altså lige her i skrivende stund, er jeg ekstra glad for at have fået lavet testamentet. For jeg er netop blevet ringet op for en time siden, og fået af vide at min fætter har fået en hjerneblødning. Han er 20 år ældre end mig (53 år), han er ikke død, men er lige nu lam i halvdelen af kroppen. FUCK mand! Der blev der lige sat to tykke streger under vigtigheden i at få lavet sit testamente.

Intet varer som bekendt evigt og slet ikke livet. Så få nu lavet det testamente. Det er så nemt, og er en kæmpe hjælp for dine nærmeste,
uanset om det tragiske skulle ske i dag eller om mange mange år ud i fremtiden.

Du kan iøvrigt også læse min og nogle af de andre seje Momsterbloggeres testanmeldelser af testamenterådgivningen på momstertest.dk

#HuskNuTestamentet

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.