Ny seng og putte-rutine

Godt nok er Vilda ret hårdt ramt af sit 4. tigerspring, som startede i torsdags (fredag ifølge kalenderen), men det påvirker hende heldigvis kun om dagen. Ellers er det jo ingen hemmelighed, at Vilda normalt er en virkelig nem baby. En nem baby betyder jo som regel at forældre får nok søvn, og derfor kan klare resten af dagen med overskud. Og man må sige, at Vilda giver mig både søvn og overskud.

Jeg har læst mig frem til, at det hedder sig, at en baby sover igennem, når den sover 5 timer i streg eller mere. Det vil sige, at i babysprog så har Vilda faktisk sovet igennem siden dag 1. Allerede første nat på hospitalet, sov hun nemlig 6 timer i streg. Og siden der, har hun givet mig imellem 4,5 – 6 timers søvn hver nat.

I den sidste måneds tid er der begyndt at komme lidt rutine i søvnrytmen, i hvert fald om morgenen, aftenen og natten. Om dagen kan det godt svinge lidt med lurerne, alt afhængig af hvad vi laver, og det kan jo selvfølgelig så påvirke lidt, hvornår aften-rutinen starter.

Vilda falder som regel i søvn på sofaen ved siden af mig imellem kl. 18 og 20, her sover hun sjovt nok nærmest præcis 4 timer. Når hun så småt er ved at vågne, bærer jeg hende med ind i seng, giver hende en flaske og en ren ble, og herfra sover hun så igen 4,5 – 6 timer. Så er det flaske og ren ble igen og her sover hun så “kun” 2-3 timer, så vi står rimelig tideligt op hver dag. Men det gør mig overhovedet ikke noget, når jeg jo har fået fin søvn i løbet af natten.

Hun styrer faktisk også min søvn rytme, for jeg går altid i seng sammen med hende, når hun vågner efter de første 4 timer, og hun skal ind i sengen. Nogle vil måske mene at det er fjollet, at hun får lov at “bestemme” min sengetid, men det fungerer fint, og det betyder ikke noget for mig, om jeg skal gå i seng kl. 22 eller 00.

I tirsdags fik Vilda sin egen seng. Selvom jeg stadig gerne vil have hende i sengen om natten, så vil jeg gerne stille og roligt vænne hende til at sove i sin egen seng. Så jeg besluttede, at de første 4 timer hun normalt sover på sofaen, nu bliver flyttet ind i hendes egen seng, og når hun så vågner og jeg skal i seng, kommer hun med der over. Det er både hyggeligt, men også mere praktisk, at jeg kan ligge ned og give hende flasken der, frem for at stå bøjet ned over hendes seng halvt sovende😴

Det er simpelthen gået over al forventning med at lægge hende i hendes seng. Om aftenen når jeg kan mærke hun er ved at være grydeklar, bærer jeg hende ind, står med hende i armene, vugger hende blidt, synger den samme lille sang et par gange, fortæller jeg elsker hende, og hører hendes åndedræt falde til ro. Så lægger jeg hende i sengen, putter hende med sin bamse, sut og nusseklud, og synger sangen lidt flere gange.

Til sidst slutter jeg af med at ringe med sådan et lille instrument, som har den skønneste blide lyd. Hun sover ikke når jeg går fra hende, men hun er helt rolig og ligger bare og kigger op i sin lyskæde, som hænger i sengen og har lidt svagt lys tændt. Og når jeg kigger til hende efter 5 min. sover hun. Sådan har vi gjort hver aften siden i tirsdags, og lige nu fungerer det rigtig godt for os begge.
Hele putte-seancen tager vel omkring 10 min. og det har virket hver aften.

Er så ovenud lykkelig over, at hun tydeligvis har arvet mit sovehjerte, indtil videre i hvert fald. Jeg er jo udemærket klar over, at det hele sagtens kan ændre sig fra dag til dag. Men lige nu glædes jeg over at have fået den nemmeste lille sove-baby. Min Vilda❤️

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.