Barselstræning hos Børn i byen

Jeg har flere gange været inde og lure på Børn i byens hjemmeside og tænkt, at det var noget jeg ville prøve, når Vilda bliver lidt større. Men nu har jeg simpelthen været så heldig at modtage et medlemsskab, så jeg kan afprøve, om det er noget for os. (Sponsoreret)

I onsdags blev Vilda 8 uger. Dette betød også, at jeg skulle til mit 8 ugers efterfødsels lægetjek. Noget jeg virkelig har set frem til, da man jo her gerne skulle få af vide, at det er ok at starte med at træne mommy-kroppen igen. Jeg fik OK fra lægen, hvilket var heldigt, for senere samme dag havde jeg nemlig allerede meldt Vilda og jeg til workshoppen *Barselstræning – Kom godt i gang* inde hos Børn i byen. Børn i byens workshop er KUN for medlemmer, du kan læse mere om fordelene ved at være medlem her.

Vi var tilmeldt 8 til holdet, men der dukkede kun 3 op, så det var nærmest privat-undervisning, hvilket jo var super fedt for os, men lidt synd for den søde instruktør, som kom fra Trilletræning. Workshoppen var gratis, men man betaler en 50’er i depositum når man melder sig til.

Det startede med, at vi gennemgik en del teori. Vi talte om hvad kroppen havde været udsat for igennem de sidste 9 måneder, ved fødslen, og nu her de første par måneder efter. Vi hørte om hvad det kunne have af betydning, hvis ikke man sørger for at træne kroppen op igen. Der blev talt meget om Rectus Diastase (hullet mellem dine mavemuskler), og hvordan man træner dette bedst. Og vi talte om vigtigheden af knibeøvelser – Vidste du f.eks. at det kan have konsekvenser for resten af dit liv, hvis ikke dit bækkenbund bliver trænet op?!

Vilda kedede sig vidst i starten og blev lidt ked, men så gik jeg bare ud og fiksede noget mad til hende. En af de andre deltagere havde en baby der blev træt, som blev lagt ud i sin barnevogn i gården. Det var intet problem, og der var fuld forståelse for, at man gik til og fra undervisningen pga. babyerne.

Efter teorien øvede vi knibeøvelser. Vi fik undervisning i træningsøvelser man kan lave sammen med og uden sin baby. Vi fik især gode forslag til, hvordan vi træner de skrå mavemuskler, så vi kan få trænet hullet mellem mavemusklerne sammen igen. Dette afprøvede vi, så instruktøren kunne guide os i den korrekte udførsel. Vilda synes det var smadder sjovt at være med, og der kom store smil imens vi trænede.

Til sidst afsluttede vi med at få målt vores Rectus Diastase. Mit hul imellem mavemusklerne var 2,5 cm , hvilket åbenbart er rigtig fint, når det kun er 8 uger efter Vildas fødsel. Så det skulle meget gerne vokse fint sammen af sig selv. Og endnu bedre hvis jeg hjælper det lidt på vej med en smule træning.

Undervejs blev der lagt stor vægt på, at træning ikke er noget man skal stresse over, og at en smule træning selvfølgelig altid er bedre end ingenting overhovedet. Den mentale sundhed er trods alt vigtigst, og derfor talte vi også om, at vi kvinder skal skrue ned for forventningerne til os selv. Vi kan jo alligevel ikke være SUPER-MOM på alle punkter, ligemeget hvor end vi gerne ville!

Da workshoppen var slut, var der kaffe og kage, og der var tid til at snakke om løst og fast. Total mødregruppe-stemning, hvilket var super hyggeligt. Alt i alt var det en virkelig god workshop, som klart kan anbefales. Jeg gik der fra og følte, at jeg havde lært en masse. Motivationen for at komme igang med træningen er nu endnu højere. Og jeg har faktisk allerede trænet to gange her hjemme med Vilda efterfølgende.

Iøvrigt…

Vildas velkomstgave

Børn i byen tilbyder mange forskellige ting, gode rabatter ved f.eks. børneteater, børnebio og ved entré til forskellige arrangementer. De laver forskellige gratis workshops/klubevents inde hos Børn i byen på Vesterbro. Du får mails med god inspiration til, hvad du kan lave af gratis ting i byen med dine børn. De reklamerer så du ikke går glip af de fede børnetøjs lagersalg. Og så kan du i øvrigt vælge imellem nogle super seje velkomstgaver når du melder dig ind. Alt dette for sølle 38 kr. om måneden – Det er da alle pengene værd, så du og din Guldklump kan opleve en masse spændende ting i byen, i stedet for at køre sur i den samme kedelige legeplads, hver gang I skal ud.

I vores kalender har vi allerede booket plads på en workshop med Babyrytmik i starten af januar. Og så har jeg set et baby/børne førstehjælpskursus vi også skal meldes til til februar. Jeg er sikker på, at vi nok skal få god gavn af vores medlemskab hos Børn i byen, og jeg glæder mig til at komme ud og opleve en masse med Vilda både nu, og når hun bliver ældre. Og så er det jo i øvrigt også en super mulighed for at komme ud og møde nye mennesker som single-mor😉

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.