Jordemoder hjemmebesøg

I dag havde jeg hjemmebesøg af jordemoder Sara Winther, som har sin egen virksomhed Lytterøret. Sara har været jordemoder i 20 år og har erfaring med alt lige fra før, under og efter graviditeten og også hvis graviditeten skulle mislykkedes.

Jeg har glædet mig smadder meget til i dag, for allerede da vi lavede aftalen i telefonen for en måneds tid siden, kunne jeg mærke, at Sara var virkelig nem og rar at tale med, og dette førstehåndsindtryk var super vigtigt for mig, da man jo kan komme til at skulle dele følelser, og måske også tale om mere intime emner ved sådan en jordemoder konsultation.
Da vi lavede aftalen, var jeg dog lidt i tvivl om, hvad vi skulle tale om, fordi at jeg jo allerede havde meldt mig til fødselsforberedelse, skulle til Smertefri fødsel bootcamp, og har været til jordemoder på hospitalet igennem det offentlige.
Alligevel valgte jeg at takke Ja til tilbuddet om et par konsultationer, for man kan vel aldrig blive FOR forberedt til sin første fødsel og sit nye liv som mor☺️ – og ja det er jo så her, at jeg må og skal skrive, at det er et sponsoreret indlæg, men som jeg helt og holdent kan stå 💯% inde for!

Sara kom kl. 10 som aftalt, det var et meget venligt ansigt der mødte mig i døren, og snakken faldt os meget naturligt lige fra starten af. Jeg følte mig straks tryg i hendes selskab, og tænkte at dette skulle helt bestemt nok blive et godt møde.

Vi satte os ind i stuen med en kop kaffe, og nu var hun selvfølgelig spændt på at høre, hvad jeg gerne ville bruge konsultationen på. Jeg fortalte lidt om min angst for fødslen, men at jeg egentlig følte, at jeg har den nogenlunde under kontrol på grund af de fødselsforberedelser jeg har gjort ind til videre. Vi vendte derfor kun dette emne kort, men det var egentlig rigtig rart at blive bekræftet i, at det jeg har gjort for mig selv, er en rigtig effektiv fremgangsmåde for at få styr på min angst.

Bagefter talte vi lidt om, hvem jeg skal have med til fødslen, hvad det kan være godt at snakke om inden, hvad jeg evt. kan skrive i en ønskeliste til fødslen og sådan lidt mere løst og fast omkring fødslen og fødselshjælpernes rolle.

Det store samtaleemne i dag blev dog amningen. Eftersom jeg efterhånden føler mig rigtig godt forberedt på det med fødslen, så var jeg mere interesseret i at snakke om amning, og hvordan jeg kommer godt fra start allerede fra dagen, hvor min lille pige kommer til verden. Vi talte om korrekt teknik, ligge- og sidde stillinger, babys tegn, hvordan jeg og baby bedst kan stimulere mælkeproduktionen osv. Det var super interessant, og jeg følte virkelig at jeg fik meget brugbar viden.

Tiden fløj afsted og inden jeg havde set mig om, havde Sara næsten været på besøg i 2 timer. Det var rigtig rart, at jeg ikke på noget tidspunkt følte, at jeg skulle kigge på uret og stresse over tiden, til forskel fra jordemodersamtalen på hospitalet, eller scanningerne jeg har været til, hvor man godt lidt kan føle, at man bare er et nr. i køen, der skal hurtigt ind og ud, fordi den næste i køen venter! Der var god tid til, at jeg kunne komme med spørgsmål undervejs, og jeg følte på intet tidspunkt at mine spørgsmål var dumme og det var bare rigtig rart, at have fornemmelsen af, at jeg virkelig blev lyttet til og forstået🤗

Vi sluttede konsultationen af med, at hun selvfølgelig lige skulle tjekke babybulen som efterhånden nærmere ligner en badebold! Der blev mærket, lyttet og målt og denne gang blev Lille strå vurderet til at veje ca. 2.800 gr. Så altså ikke helt så meget i den tunge ende, som ved jordemoder samtalen i sidste uge☺️

Jeg er meget glad og taknemmelig for Saras besøg i dag, og det kan helt sikkert anbefales at vælge en privat jordemoder til hjemmebesøg i sine egne trygge rammer.
Jeg glæder mig derfor allerede til at få besøg af Sara igen, når jeg en gang har født, så vi kan følge op på amning, og hvad jeg ellers måtte have af spørgsmål til baby og mit nye liv som mor💕

Du kan læse mere om Sara og hvad hun kan gøre for lige netop dig på:
https://www.lytteroeret.dk/ eller følge hende på Instagram @lytteroeret.jordemoder

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.