Smertefri fødsel Bootcamp🙆🏻‍♀️

I går var jeg til Smertefri fødsel Bootcamp. Dagen startede kl. 9 hvor vi mødtes 13 gravide kvinder og så Anja Bay (ejer og underviser) inde i Smertefri fødsels studio på Christianshavn. Det var et virkelig hyggeligt rum, der med det samme man træder ind, indbyder til tryghed og hygge.

Vi startede med en runde, hvor vi fortalte lidt om os selv, navn, termin, fødested og hvorfor vi havde valgt at komme til Smertefri fødsel. Vi havde lidt forskellige grunde, men jeg var den eneste, der var der fordi, at jeg er paniks angst for at skulle føde. Bare det at jeg skulle fortælle om det, blev mine øjne blanke, og varmen steg i kroppen, men det fangede Anja vidst ret hurtigt.

Bagefter gik vi i gang med at gennemgå faserne i en fødsel. Vi startede med veerne som begynder der hjemme, her skulle vi lave afspændingsteknik og øve os på Laboro vejrtrækningsteknikken til ve-fasen. Det kan selvfølgelig virke lidt komisk at sidde 13 kvinder og trække vejret virkelig heftigt i fællesskab, men man skulle sidde med lukkede øjne og være meget fokuseret, så jeg tænkte faktisk ikke rigtig over, at de andre kvinder sad rundt omkring og øvede deres.
Der var undervejs god tid til, at vi kunne spørge, og der var intet der var dumme spørgsmål, det var virkelig en tryg og rar atmosfære at være i.

Ved 12 tiden gik vi ned på Sankt Annæ café og spiste frokost, det var smadder hyggeligt at snakke lidt med de andre, og dem jeg sad med, var selvfølgelig nysgerrige på det her med, at jeg skal være solomor.
Der var i øvrigt i løbet af hele dagen

lagt pauser ind, hvor der i køkkenet kunne hentes kaffe, the, vand, æblemost, lækre snacks og kage.

Efter frokosten startede vi op med fasen hvor vi når ud til hospitalet. Vi øvede ikke kun teknikker og øvelser, men vi talte også rigtig meget om hvad der sker eller kan ske, hvad vi kan få tilbudt, hvad der er krav, og hvad vi selv kan have indflydelse på. Alt sammen noget, der kan være fint at tage stilling til, inden vi står i den pressede situation på hospitalet, hvor man sikkert ikke kan overskue at tage stilling til noget som helst.

Igen øvede vi vejrtrækning, da der findes forskellige Laboro teknikker afhængig hvordan veerne kommer. Vi øvede stillinger der var gode under veer, og da vi nåede til presse-fasen, øvede vi presseteknik, fødestillinger og Laboro vejrtrækning til dette.

Vi øvede også forskellige teknikker med visuelle billeder og sætninger i hovedet, som nogen kan have gavn af samtidig med vejrtrækningen. Og jeg fik faktisk et rigtig fint billede i hovedet, som jeg syntes passede helt perfekt til vejrtrækningen, og som jeg helt sikkert vil forsøge at bruge under veerne.

Til sidst skrev vi ønskeliste til vores jordemoder/vandrejournal, med ting vi ønsker eller ikke ønsker ved fødslen, og der var tid til at stille alle vores sidste spørgsmål.

Dagen sluttede kl. 15 og vi havde virkelig været meget igennem. Det var en rigtig god dag og selvom, at et 6 timers kursus selvfølgelig ikke får min angst til at forsvinde, så er jeg alligevel nået der hen hvor jeg tænker, at hvis jeg blot er flittig, og får øvet både afspænding, Laboro vejrtrækning, og mit visuelle billede i hovedet, så skal jeg nok nå, at få en ro omkring det at skulle føde. Jeg bliver nok aldrig en af dem, der tænker, “YES, Fødsel! det glæder jeg mig eder sprøjteme til”, men hvis jeg bare kan nå der hen, hvor jeg ikke er bange mere, så er det rigtig fint med mig. Og faktisk så tænker jeg, at blot det at jeg nu har fundet troen på, at jeg kan nå der hen, så er jeg allerede godt på vej☺️

Jeg er ovenud lykkelig for, at jeg var hos Smertefri fødsels bootcamp, men om det virkelig virker kan jeg jo først svare på, når jeg har været igennem min fødsel💕

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.