Startet til fødselsforberedelse🤗

I mandags startede jeg til fødselsforberedelse nede i Prismen, som er et idræts og kulturhus der ligger her på Amager. Kurset er fordelt på 4 dage à 2 timer pr. gang. Underviseren hedder Liv og er uddannet jordemoder.

Det er lidt fjollet, men jeg havde helt sommerfugle i maven, da jeg skulle møde i mandags den første gang. Jeg var spændt på, hvor mange vi mon var på holdet, var jordemoderen mon sød, skulle vi sidde i rundkreds og øve åndedræts øvelser ligesom man ser på film, og ville de andre mon have deres mænd med??😳 Forestillinger har man jo rigeligt af, når man skal prøve noget nyt, men heldigvis var det slet ikke ligesom man ser på film.

Jordemoderen Liv er vildt sød, hun har været uddannet i 10-12 år, og har selv 3 børn, så hun har masser af erfaring at dele ud af. Vi er kun 2 på holdet, og den anden pige havde ikke sin kæreste med, så det er nærmest privat undervisning, hvilket er ret fedt og giver plads til, at vi kan komme med alle vores spørgsmål.

Mandagen brugte vi på at tale alle fødslens stadier igennem. Puha det hjalp altså ikke ligefrem på min angst, for filan jeg magter virkelig ikke at skulle alt det igennem!😟 Hun viste os også nogle små YouTube videoer, og så talte vi lidt om forskellige stillinger, der kan være gode i ve-fasen, som starter der hjemme. Vi fik også en lille lektie for til om onsdagen, som gik ud på at gå hjem og se, hvad man kunne bruge af forskellige møbler under veerne, f.eks. ligge i sengen, stå foroverbøjet ved spisebordet/puslebordet, ligge på alle 4 på et blødt gulvtæppe, sidde på en stol, osv. Det skulle åbenbart være godt at rykke lidt rundt og prøve lidt forskelligt, når jeg skal takle veerne.

Onsdagen startede vi med at snakke lektien igennem, og om at bevægelse kan være rart så vidt det er muligt, f.eks med vuggende eller roterende bevægelser i hofterne. Resten af tiden gik med at gennemgå alle former for smertelindring, både medicinske og ikke medicinske. Vi talte om for og imod, og vi hørte om bivirkninger, så jeg føler mig nu ret godt forberedt til den del, hvilket er smadder rart, så jeg ikke først skal tage beslutninger om det, imens jeg ligger i en i forvejen presset situation.

Efter undervisningen spurgte jeg, om Liv havde tid til at mærke om Lille strå havde vendt sig med hovedet ned ad, for det havde jeg måske en idé om.

Det ville hun smadder gerne, og rigtigt nok gættet, så ligger min lille pige allerede klar med hovedet ned ad🤗 Hun mærkede længe og jeg fik også lov at mærke hvor hovedet var, rumpen var, og hendes små fødder var. Liv mente dog at hun allerede nu har lidt lange ben😄 Hun skød hende til at veje imellem 2000 gr og 2400 gr, men hun ville rigtig gerne prøve at måle hende igen på mandag, for så ville hun tage sine instrumenter med og lave en mere præcis måling. Jeg synes altså, at det er vildt sødt, at hun gider, vi gik langt over kursustiden og det er jo slet ikke noget hun behøver, men så dejligt at hun vil🙏🏼❤️

Glæder mig allerede til mandag hvor vi har 3. kursus dag, det skulle dog være den tunge del, hvor vi taler om de ting der kan gå galt under en fødsel, men det er også her vi gerne må tage vores fødselshjælper med. I mit tilfælde er det jo min svigerinde, så jeg håber meget hun kan, for det kunne nok også være lærerigt for hende, og så er det jo meget sjovt at gøre sammen tænker jeg💕

Fortsættelse følger….. 😉

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.