Startet til fĂždselsforberedelseđŸ€—

I mandags startede jeg til fÞdselsforberedelse nede i Prismen, som er et idrÊts og kulturhus der ligger her pÄ Amager. Kurset er fordelt pÄ 4 dage à 2 timer pr. gang. Underviseren hedder Liv og er uddannet jordemoder.

Det er lidt fjollet, men jeg havde helt sommerfugle i maven, da jeg skulle mĂžde i mandags den fĂžrste gang. Jeg var spĂŠndt pĂ„, hvor mange vi mon var pĂ„ holdet, var jordemoderen mon sĂžd, skulle vi sidde i rundkreds og Ăžve Ă„ndedrĂŠts Ăžvelser ligesom man ser pĂ„ film, og ville de andre mon have deres mĂŠnd med??😳 Forestillinger har man jo rigeligt af, nĂ„r man skal prĂžve noget nyt, men heldigvis var det slet ikke ligesom man ser pĂ„ film.

Jordemoderen Liv er vildt sÞd, hun har vÊret uddannet i 10-12 Är, og har selv 3 bÞrn, sÄ hun har masser af erfaring at dele ud af. Vi er kun 2 pÄ holdet, og den anden pige havde ikke sin kÊreste med, sÄ det er nÊrmest privat undervisning, hvilket er ret fedt og giver plads til, at vi kan komme med alle vores spÞrgsmÄl.

Mandagen brugte vi pĂ„ at tale alle fĂždslens stadier igennem. Puha det hjalp altsĂ„ ikke ligefrem pĂ„ min angst, for filan jeg magter virkelig ikke at skulle alt det igennem!😟 Hun viste os ogsĂ„ nogle smĂ„ YouTube videoer, og sĂ„ talte vi lidt om forskellige stillinger, der kan vĂŠre gode i ve-fasen, som starter der hjemme. Vi fik ogsĂ„ en lille lektie for til om onsdagen, som gik ud pĂ„ at gĂ„ hjem og se, hvad man kunne bruge af forskellige mĂžbler under veerne, f.eks. ligge i sengen, stĂ„ foroverbĂžjet ved spisebordet/puslebordet, ligge pĂ„ alle 4 pĂ„ et blĂždt gulvtĂŠppe, sidde pĂ„ en stol, osv. Det skulle Ă„benbart vĂŠre godt at rykke lidt rundt og prĂžve lidt forskelligt, nĂ„r jeg skal takle veerne.

Onsdagen startede vi med at snakke lektien igennem, og om at bevÊgelse kan vÊre rart sÄ vidt det er muligt, f.eks med vuggende eller roterende bevÊgelser i hofterne. Resten af tiden gik med at gennemgÄ alle former for smertelindring, bÄde medicinske og ikke medicinske. Vi talte om for og imod, og vi hÞrte om bivirkninger, sÄ jeg fÞler mig nu ret godt forberedt til den del, hvilket er smadder rart, sÄ jeg ikke fÞrst skal tage beslutninger om det, imens jeg ligger i en i forvejen presset situation.

Efter undervisningen spurgte jeg, om Liv havde tid til at mÊrke om Lille strÄ havde vendt sig med hovedet ned ad, for det havde jeg mÄske en idé om.

Det ville hun smadder gerne, og rigtigt nok gĂŠttet, sĂ„ ligger min lille pige allerede klar med hovedet ned adđŸ€— Hun mĂŠrkede lĂŠnge og jeg fik ogsĂ„ lov at mĂŠrke hvor hovedet var, rumpen var, og hendes smĂ„ fĂždder var. Liv mente dog at hun allerede nu har lidt lange ben😄 Hun skĂžd hende til at veje imellem 2000 gr og 2400 gr, men hun ville rigtig gerne prĂžve at mĂ„le hende igen pĂ„ mandag, for sĂ„ ville hun tage sine instrumenter med og lave en mere prĂŠcis mĂ„ling. Jeg synes altsĂ„, at det er vildt sĂždt, at hun gider, vi gik langt over kursustiden og det er jo slet ikke noget hun behĂžver, men sĂ„ dejligt at hun vilđŸ™đŸŒâ€ïž

GlĂŠder mig allerede til mandag hvor vi har 3. kursus dag, det skulle dog vĂŠre den tunge del, hvor vi taler om de ting der kan gĂ„ galt under en fĂždsel, men det er ogsĂ„ her vi gerne mĂ„ tage vores fĂždselshjĂŠlper med. I mit tilfĂŠlde er det jo min svigerinde, sĂ„ jeg hĂ„ber meget hun kan, for det kunne nok ogsĂ„ vĂŠre lĂŠrerigt for hende, og sĂ„ er det jo meget sjovt at gĂžre sammen tĂŠnker jeg💕

FortsĂŠttelse fĂžlger….. 😉

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.