Som om mandag ikke var Øv nok i forvejen 😑

Jeg har ALDRIG været fan af mandag.

Jeg synes, det er sindsygt svært at komme ud af sengen mandag morgen, og den første halvdel af dagen er bare ret hård at komme igennem. Men i går blev mandag så lige ekstra ØV! Ved min morgen-tissetur fandt jeg nemlig ud af, at min menstruation var kommet, hvilket jo betyder, at jeg højst sandsynligt heller ikke blev gravid ved min anden insemination😔

Det er selvfølgelig super ærgerligt, at det ikke lige lykkes med det samme, men det er ikke kun den manglende graviditet der gør mig lidt trist, for det synes jeg egentlig, at jeg har indstillet mig rimelig godt på ville kunne ske, og det er jo fuldstændig normalt, at man skal igennem en del forsøg, før den er der, Men der er jo også det økonomiske aspekt i hele denne proces.

Nu vil jeg på ingen måde lyde utaknemmelig, for jeg synes faktisk, at det er über fedt og fantastisk, at vi bor i et land, hvor staten betaler for hele behandlingen, men jeg skal jo altså stadig selv betale både donorsæden og hormonsprøjten, og det løber op i ca. 3.500 kr. for hvert forsøg jeg skal igennem, og hvis jeg senere hen også skal have hjælp fra hormoner, kommer det jo også til at koste ekstra.

Jeg har ikke en fin lang uddannelse og lønnen hvor jeg arbejder, er desværre ret lav, så pengene var små allerede før jeg startede dette projekt Lav-en-baby. Nu sidder der måske nogle snusfornuftige typer og tænker, at jeg burde have sparret op, og jo jo det ville jeg da også mægtig gerne, men der har bare ikke rigtig været så meget overskud at spare op af! Og selv om jeg sidder i en billig andelslejlighed, så er det altså bare ret dyrt at være single og bo i København.

Derfor gik mange af mine tanker i går på, hvordan jeg mon skal klare dette økonomisk, indtil det lykkes at blive gravid. Jeg er selv ude i, at jeg må tage en snak med min bankmand for at høre, om det kan være en mulighed, at jeg stopper med at betale af på mit andelslån i perioden, hvor jeg er i behandling. Hvis jeg “kun” skal betale renter, kan jeg måske godt lige få det til at løbe rundt, men så bliver det virkelig også et liv på budget det næste stykke tid!😑

ØV! – Økonomi kan virkelig gøre én i dårligt humør, og mandag var derfor bare en rigtig ØV-dag.

Jeg serverede fyldte peberfrugter, søde kartoffelfritter og salat – Det blev virkelig godt :)

Heldigvis havde jeg en aftale om, at en kollega skulle komme til middag om aftenen, og det hjalp rigtig meget på humøret. Vi havde en hyggelig og sjov aften og fik grinet en masse. Min kollega ved ikke noget om mit projekt Lav-en-baby, så det var dejligt, at fokus kunne være på alt andet😊

I dag ser jeg lidt lysere på situationen igen, og nu må jeg bare få sat et møde op i banken og håbe på, at vi sammen kan finde en god løsning.

 

 

 

Kan dog alligevel ikke lade vær med at tænke på, hvordan andre kvinder i samme situation som jeg klarer det? 🤔 Så hvis nogen har nogle gode fif, tager jeg med stor taknemmelighed imod❤️

 

 

 

 

8 comments / Add your comment below

 1. Hej Line.. Jeg kan ikke lade være med at tænke – hvis du ikke har 3500 kr til at blive insemineret, hvordan skal du have råd til at have et barn? <3 jeg håber alt det bedste for dig, og det er sejt at du tør gøre det her alene… Men samtidig så kan jeg ikke lade være med at tænke, at det økonomiske aspekt ikke skal have fokus på at det er dyrt at 'få' barnet. Det er meget dyrere at HAVE et barn.

  1. Hej, det kan jeg virkelig godt forstå, at du tænker, og jeg vil da være helt ærlig og sige, at jeg selv tænker det samme nogle gange.. Der er dog lige det i det, at man jo får en del hjælp og tilskud som enlig mor – Staten vil jo gerne have vi laver flere børn ☺️ Når man ser alle de enlige mødre der findes, og hvis de kan klare det, så må jeg også kunne, når den tid kommer. Men tak for tanken❤️

 2. Jeg har ikke fulgt med så længe og har ikke læst alle din opslag igennem, men jeg er nysgerrig på hvorfor du ikke bruger det offentlige hvor det er gratis?

  1. Hej Heidi, det sjovt, det er der også en der spurgte mig om i går, og for at være ærlig, så vidste jeg faktisk slet ikke, at det var en mulighed selv at vælge det offentlige. Min egen læge oplyste blot, at når henvisningen var lagt ud, kunne jeg frit vælge imellem fertilitetsklinikker og gynækologer, han sagde intet om det offentlige, så det har slet ikke været i mine tanker da jeg skulle vælge. Kh Line

 3. Hej søde du. Jeg fald lige over din blog, lidt tilfældigt. Jeg er selv i Fertilitetsbehandling og vil lige sikre mig, at du ikke betaler unødigt for sæden.

  Jeg har ikke læst flere af dine indlæg endnu, så bær over med mig hvis mit råd ikke er relevant ☺️🙏🏻

  Har du barn i forvejen? Hvis ikke, har du så overvejet at få flyttet din henvisning til en offentlig klinik?

  Jeg blev insemineret første gang i mandags med kontaktbar donorsæd på OUH, og det kostede mig ialt den nette sum af 289,95kr til Ovitrelle sprøjten.
  Det tog lidt under 3 måneder at få en tid på den offentlige klinik, men jeg er enormt glad for at spare de potentielt mange penge.

  Jeg håber at det lykkedes for dig ❤️ Knus fra en anden forhåbentlig snart SEM/Solomor.

  1. Hej Kristina, nej jeg har ingen børn endnu😊 Jeg vidste faktisk ikke før i går, at det var en mulighed (se lige svar til Heidi) – men jo vil da helt sikkert prøve at søge over på en offentlig og så evt. forsætte min behandling hos den private ind til da, så jeg ikke går i stå😀

   Hvilken klinik er du på ? Er det i København?

   iiiihh håber også det lykkedes for dig snarest ❤️ Kram tilbage😍🤗

 4. Jeg er tilknyttet fertilitetsklinikken på Odense Universitets Hospital/OUH.

  Og mht. Kommentaren omkring økonomien i af få/have et barn, så er der væsentlig forskel på at skulle betale minimum 3500kr hver måned til inseminering, kontra det at have et barn INKL. Diverse tilskud osv.

  Det er IKKE et validt argument at bruge, at man som solomor bør have så mange penge i overskud hver måned indtil opnået graviditet, for derved at have råd til at have et barn.

  Alle med børn får tilskud til at have dem. Dvs. Rådighedsbeløbet stiger efter du får barn. Og i vores tilfælde er der økonomisk tilskud til både bolig, pasning osv. Så det kan absolut ikke stilles op som det gør i en tidligere kommentar.

  Det er 2 meget forskellige situationer, og din nærvær, kærlighed og jeres relation er det afgørende.
  Men hvis du har en alm. indkomst og tilpasser dine udgifter derefter, så er det helt og aldelses forstående, at det er hårdt at finde 3500kr hver måned, ligesom det sagtens kan løbe rundt for dig når du føder.
  Det med garanti bare uvidenhed som driver disse kommentarer, men du skal slet ikke bekymre dig 🙂 Koncentrer dig bare om at være god ved dig selv så du skaber det bedste hjem for dit lille kommende barn ❤️

  Jeg vil klart anbefale at skifte til en offentlig klinik i stedet. Det skaber så megen ro ikke at skulle bekymre sig om økonomien i processen.

  Held og lykke 🍀

  1. Ej det må jeg helt sikkert undersøge, for ja det kunne være dejligt at slippe for bekymringerne omkring økonomien🙂

   Mht. til kommentaren om økonomi – Så tænker jeg præcis som du, men jeg synes samtidig, at det er fair, hvis andre ikke ser det på den måde. Der er jo nogen der f.eks. mener, at man kun bør få børn, hvis man kan klare alt det økonomiske helt selv, og fred være med det. Alle har jo lov til at have deres egen mening 😉

   Tusind tak for råd og info – vil klart følge op på det ❤️
   Held og lykke til dig også 🍀

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.