Scanning – Round 2

I går var jeg inde på fertilitetsklinikken og fik scannet mine æg, for at finde frem til, hvornår mit 2. iui forsøg skal være. Jeg havde i dagene op til været en smule nervøs for, at det lige skulle falde oven i nytår, hvor klinikken har lukket, så jeg derfor ville skulle vente en hel måned til næste cyklus. Dette viste sig dog slet ikke at være tilfældet, for mine æg var stadig alt for små, så jeg skal i stedet ind til en ny scanning på tirsdag d. 2. januar, og hvis ellers mine æg er vokset, som det forventes, så bliver jeg højst sandsynligt insemineret for 2. gang på fredag d. 5. januar 😊

AmagerStrand rundt ca. 7 km.
De grimmeste hurtigløbere på stien 😉

Det var i sandhed en dejlig nyhed, som blev fejret med en lækker PowerWalk rundt om Amager strand i perfekt vejr😉

 

 

 

 

 

Fertilitetsklinikken

Flere har efterhånden spurgt til, hvorfor jeg lige netop har valgt at bruge Dansk Fertilitetsklinik, og hvad jeg synes om mit forløb der, og det vil jeg selvfølgelig rigtig gerne fortælle lidt om. 😊

Tilbage i foråret hvor jeg ligesom besluttede, at jeg ville gå i gang med dette projekt Lav-en-baby, begyndte jeg så småt at kigge på nettet efter de muligheder, som jeg havde her i Københavns området. Hele sommeren brugte jeg stort set al min alenetid på at læse side op og side ned omkring fertilitetsbehandling, folks erfaringer, og selvfølgelig også klinikkernes hjemmesider blev læst ned til hver en mindste detalje.

Ret hurtigt besluttede jeg mig for, at jeg ville benytte en rigtig fertilitetsklinik, frem for en gynækolog som tilbyder fertilitetsbehandling. Jeg ved godt det sikkert er noget fis, men oppe i mit hoved, havde jeg det bare bedst med at vide, at de på fertilitetsklinikker KUN laver dette, og de derfor må være specialister i det, hvor en gynækolog også skal kunne en masse andet om sygdomme osv., og derfor ikke laver disse behandlinger ligeså ofte.

Efter at have læst op på alle fertilitetsklinikker i København, var der konstant en hjemmeside, som jeg blev ved med at vende tilbage til nemlig www.danfert.dk Dansk Fertilitetsklinik. Jeg kunne finde rigtig mange gode anbefalinger af denne klinik, hjemmesiden virkede utrolig professionel og jeg kunne finde svar på alle mine spørgsmål, og udover det så syntes jeg, at det var rigtig rart at vide, at klinikchefen Ursula har arbejdet med fertilitetsbehandling i næsten 30 år, og samtidig stadig er yderst aktiv omkring forskning på området i tæt samarbejde førende forskergrupper i hele Europa og USA. Jeg vidste derfor, at jeg ville føle mig i trygge hænder på denne klinik.

Klinikken ligger inde på Seedorffs Vænge på Frederiksberg, og selvom det måske ikke er den klinik, der ligger tættest på, hvor jeg bor, så er det alligevel smadder nemt at komme der til, for Fasanvej Metro st. ligger kun 200 meter der fra. Det er selvfølgelig også ret vigtigt, når man som jeg ikke har bil, og man ved, at man i forløbet kommer til at pendle en del mellem hjemmet, klinikken og arbejdet.

Allerede fra min første aftale med klinikken har jeg vidst, at jeg havde valgt rigtigt. Faktisk allerede fra min første telefonsamtale med klinikassistenten Mie, virkede det bare som et rigtig rart sted. Hun var super sød og gav sig god tid til at forklare, når jeg stillede spørgsmål, og vi fik planlagt mit første møde.

9. oktober havde jeg mit første møde, og jeg blev mødt af et pænt og lyst venteværelse og i receptionen sad to klinikassistenter, som begge smilede og hilste pænt. Som et førstehåndsindtryk virkede klinikken til at have en rar og rolig atmosfære. Min første indledende samtale var inde hos klinikchefen Ursula, og hun virkede meget professionel og satte mig grundigt ind i det kommende forløb, hun gav sig god tid til at svare på alle vores (min svigerinde var med) spørgsmål, og generelt virkede hun bare rigtig rar.

Vi talte om det med min vægt – altså jeg vejer jo altid en smule for meget – og hun fortalte mig, at fordi at staten betaler behandlingen (ikke sæden, den skal jeg selv betale) så har staten/sundhedsstyrelsen, selvfølgelig lavet et regelsæt for, hvem der kan modtage denne behandling. Da man ved at overvægt kan på virke, at det er sværere overhovedet at blive gravid, man kan få graviditetssukkersyge, svangerskabsforgiftning, forhøjet blodtryk, fødselskomplikationer og akutte kejsersnit, det øger risikoen for overvægt og misdannelser hos barnet og der er øget spædbørnsdødelighed blandt børn af overvægtige mødre, så har staten/sundhedsstyrelsen i regelsættet skrevet, at en kvinde der skal modtage insemination, bør have et BMI under 30.

Mit BMI lå lige over 30, og Ursula var derfor nødt til at bede mig tabe 5,1 kg. før jeg måtte starte fertilitetsbehandlingen. Selvom jeg på det tidspunkt selvfølgelig syntes, at det var en smule irriterende, at jeg ikke bare kunne komme i gang med det samme, så er jeg nu alligevel ret glad for at Ursula og Dansk fertilitetsklinik går op i at følge disse regler. Jeg har efterfølgende hørt om klinikker, hvor det slet ikke er noget der bliver talt om, og flere er faktisk lidt i chok over, at jeg havde fået denne besked. Men i sidste ende har det jo betydet, at jeg endelig har fået taget mig sammen og tabt mig, og jeg forsøger at forsætte så godt jeg overhovedet kan, motivationen har jo aldrig været større. Og udover at det selvfølgelig er dejligt, at jeg har tabt mig, er det da også rart og vigtigt at vide, at jeg muligvis mindsker diverse risikoer, og gør både forsøget på at blive gravid og selve fødslen en smule nemmere for mig selv.

De efterfølgende aftaler har været hos forskellige læger på klinikken, det er nemlig ikke en fast læge man følger i sit forløb desværre! Det havde nu været rart at have Ursula i hele forløbet, men de andre er nu også vældig flinke og har virket utroligt kompetente. Der er godt nok lige en mandlig læge der inde, han var nu ganske flink og virkede dygtig nok, men han var lige lidt smart i en fart, I kender måske Jeppe K typen ?! … Sådan skal en der har instrumenter oppe i mig bare ikke være – Det bliver et nej tak her fra… 😊 Men altså, jeg har hele vejen igennem følt mig i virkelig trygge hænder, og selv om man tydeligt kan høre på telefonerne i venteværelset, at klinikken har travlt, så har jeg på intet tidspunkt følt, at jeg bare var en del på samlebåndet.

Jeg har indtil videre været utrolig tilfreds med mit valg af fertilitetsklinik, og jeg ville klart anbefale klinikken til alle, der skal i gang med fertilitetsbehandling.

Vil dog lige nævne, at mit andet valg var faldet på Copenhagen Fertility Center, som ligger inde ved Lygten. Den har også fået mange fine anmeldelser og vigtigst af alt, så har en af mine tætte veninder og hendes mand fået hjælp der inde, og de var meget meget tilfredse med deres forløb, og har i dag den dejligste dreng <3

 

2017 går på hæld, og det har været et skønt år. Har oplevet så meget, og jeg har generelt haft det rigtig godt i år. De sidste 3 måneders tid har dog været ekstra spændende, og tiden er fløjet af sted.

Jeg satser stærkt på at 2018 bliver mit år, og jeg håber og tror på, at de højere magter er med mig. 😉 Mit aller højeste ønske for 2018 er at blive gravid, og mon ikke det nok skal lykkedes.

Jeg sender i hvert fald al mulig god karma, det sidste juledrys og en masse fyrværkeri ud til jer og jeres nærmeste – Og så håber jeg I vil følge med, når jeg vender tilbage i det nye år, med min rejse mod at blive mor  <3

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.