Bliver jeg bare en titel ??

Efter jeg tog beslutningen om at blive insemineret, var jeg naturligvis på nettet for at læse side op og side ned omkring emnet, og alle steder jeg læste, stod moderen beskrevet som selvvalgt solomor, singlemor eller alenemor.

Nu kan jeg selvfølgelig kun tale for mit eget vedkommende, men jeg mener helt bestemt, at titlen selvvalgt som et minimum bør sættes i citationstegn, hvis man da overhovedet skal have denne titel på sig. Dette mener jeg fordi, at JA, jeg har da godt nok selv valgt at blive insemineret, men det er jo trods alt en beslutning, som jeg har følt mig nødsaget til at tage, hvis jeg gerne ville have et barn, inden det blev for sent. Hvis det stod til mig, var drømmen da helt sikkert, at finde ham den høje, bredskuldrede, flotte, sjove og søde mand, som jeg kunne starte min egen lille kernefamilie med, men min skæbne har åbenbart endnu ikke ville, at det var det der skulle ske med mit liv. Håbet er dog stadig, at jeg møder ham en dag, jeg har blot lavet lidt om i rækkefølgen 😉 Så det jeg mener er bare, at ja, det er da selvvalgt, men kun fordi jeg ikke syntes at have en anden mulighed, så for mig føles det egentlig mere, som et lidt tvungen selvvalg, hvis man da kan sige det sådan.

Udover det, har jeg det faktisk ret svært med de titler, som man tydeligvis bliver påduttet fra day-one. Solomor, Singlemor, Alenemor – Helt ærligt, jeg bliver vel i bund og grund bare Mor en dag. Jeg hører da for eksempel aldrig mine veninder blive kaldt for, kærestemor, parforholdsmor eller giftmor, nej nej, de får da bare lov til at have titlen som Mor, hvilket jo er den titel, man vel egentlig bare brændende ønsker sig at bære, når man nu tager valget om at blive gravid og få et barn – og det er da uanset, om man er i et heteroseksuelt parforhold og selv klarer det, om man er i et lesbisk parforhold og får hjælp til det, eller man som jeg vælger, at gøre det med hjælp alene.

Til trods for min afsky for disse titler bemærkede jeg, at jeg alligevel tog én af dem til mig, nemlig titlen som ”Selvvalgt” Alenemor. Dette irriterede mig naturligvis, og jeg var derfor nødt til at tænke en del over, hvorfor det ligesom skete, og uden at jeg faktisk bemærkede det til at starte med. Jeg nåede frem til, at det simpelthen må være fordi, at det nok er lidt nemmere for andre mennesker at forstå, når man står i forklarings-situationen, og man skal fortælle dem om ens valg. Vi mennesker har det jo som regel ret godt og trygt ved at kunne sætte ting i kasser, og hvis jeg sætter mig selv i kassen som ”selvvalgt” alenemor, så føler jeg, at nogle personer får den der Aha-oplevelse, som i ”nåhh det er bare det hun er” agtigt, og så kan jeg fortælle videre om hele min situation uden, at de stadig står og er forvirrede over ”hvad er det og hvorfor”, jeg mener, titlen beskriver det jo ligesom ganske fint 😊

Problemet for mig er bare, at jeg ikke kun vil være en titel, eller en label på en menneskeskabt trygheds-kasse, jeg vil jo bare vildt gerne være Mor! Samtidig kan jeg godt blive lidt bange for, at denne titel vil forfølge mig i mange år frem, og det synes jeg er smadder ærgerligt. Jeg er jo et menneske ligesom alle andre, som indeholder langt mere end blot det titlen beskriver, og jeg kan godt blive lidt bange for, at man ikke vil blive set som andet, når først man har titelen.

Og lige en sidste ting om titlerne… De er squ da heller ikke særlig flatterende! Singlemor lyder for mig, som et nyt realityshow på Kanal 5 – og der må jeg være ganske ærlig, det er simpelthen ikke sådan, jeg gerne vil opfattes! Solomor er egentlig okay, men for mig giver ordet Solo en del associationer til ordet Ego – og hvem har lyst til at være Egomoren, ikk’ mig i hvert fald. Og så er der Alenemor, som jo er den titel, jeg har taget lidt til mig, nogle dage synes jeg, at det virker helt ynkeligt at skulle kaldes noget med Alene, for Åhh Gud hvor virker det bare trist, men andre dage tænker jeg ikke sådan over det, og så er det vel egentlig bare den titel, som jeg synes, beskriver min situation bedst, for Ja, jeg er jo alene om at blive mor.

Jeg håber med tiden, at vi kan arbejde os væk fra titlerne, for i princippet er det vel ligegyldigt, hvilken titel jeg har som mor, så længe jeg bliver en rigtig god mor <3

Blot lidt tanker herfra – rigtig dejlig søndag til jer 😊

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.